Detta är Lilla Bro

Lilla Bro är en genuin upplevelse, en oas i Borås där du slipper undan myllret av människor som suktar efter uppmärksamhet. Här kan du andas ut och vara dig själv. Kom som du är; jeans och t-shirt med udda motiv på bröstet eller finkostymen / lilla svarta. 

 

Så lämna Borås och Sverige utanför en stund och kom in en på ett glas chianti eller stanna hela kvällen och njut av våra ostar och charkuterier.

Lilla Bro är ett resultat av åtskilliga resor till vingårdar, olivoljefarmar, pastatillverkare, grisbönder och korv- och skinkproducenter. Ostar, charkuterier, olivoljor och pasta håller en synnerligen hög kvalitet. Du hittar inte dessa produkter på andra håll i Sverige. Vissa inte ens utanför sitt hemland. Och när det gäller vinerna i vinkällaren är de i dagsläget till största delen från Italien, Spanien och Frankrike med några smakprov från Portugal, Kalifornien - USA, Victoria State - Australien och Baden - Tyskland. 

 

Vi har lagt ner mycket tid och energi på att Ni ska få en stunds njutning; både vad gäller viner, ostar och inte minst interiören. Det som ser uta att vara gammalt och antikt... är just det. Vi vill skapa en miljö som får dig att förflyttas söderut 200 mil men vi har inte kopierat en kvarterskrog från sydeuropa, vi har försökt skapa vårt eget favoritställe. Bara för dig. Vår förhoppning är att du ska kunna uppleva ett otroligt gott vin i en underbart skön miljö, precis som vi har gjort. Kanske hittar du ditt favoritvin, får en ny favorit eller rent utav vågar testa något du inte alls trott på tidigare.

Lilla Bro är ingen restaurang där man kan förvänta sig en stor blodig köttbit eller en ugnsgratinerad kyckling. Inte heller torskrygg med en god sås. Inte ens en torr laxbit fixar vi. Sådant finns på andra ställen i Borås som är mycket bättre på det. 
 

Lilla Bro är varken Svanenmärkt eller kravcertifierad men vi väljer det ekologiska alternativet. Åtskilliga av både våra delikatesser och viner är ekologiska, vissa dessutom biodynamiska men det är inte alltid det framgår på etiketten att de är krav- eller miljöcertifierade. Vi köper direkt från familjeföretag och lokala små producenter som varken har råd eller möjlighet att ha en dekal på sina produkter som indikerar EKO. Tex grisarna från Spanien lever utomhus året runt.

Se Lilla Bro som din närmsta kvarterskrog. Sen att vi finns i Borås och inte New York, Paris, London, Tokyo, Madrid eller ens en liten sömnig håla på franska landsbygden är bara en bonus.

Varmt Välkomna till Lilla Bro - det där lilla extra.


Pauline & Johan med personal